Autorizatia de mediu reprezinta un act de reglementare emis de catre Agentia pentru Protectia Mediului numai pentru anumite activitati care pot avea impact asupra mediului inconjurator. Activitatile cu posibil impact asupra mediului care necesita Autorizatie de mediu sunt mentionate in Ord. 1798/2007.

Anumite activitati prezente in lista din Ord. 1798/2007 sunt exceptate de la solicitarea unei Autorizatii de mediu, ca urmare a mentionarii unor exceptii. Intrucat legislatia de mediu nu este suficient de clara, iar autoritatile de control pot interpreta exceptiile respective, este necesar sa se solicite un punct de vedere oficial de la Agentia pentru Protectia Mediului.

Se poate astfel intocmi o documentatie specifica activitatii economice, in care sunt incluse dotari/utilaje, cantitati de materii prime/produse finite, precum si o scurta descriere a activitatii. Documentatia elaborata se depune la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului. APM, ca urmare a analizarii informatiilor prezentate si agentia va emite punctul de vedere oficial cu privire la activitatea desfasurata de catre societatea clientului, respectiv daca activitatea se supune sau nu se supune procedurii de solicitarea a unei Autorizatii de mediu.

Vă doriţi un consultant de mediu cu experienţă în domeniu?

Green Enviro Solutions vă pune la dispoziţie, la cerere, un consultant de mediu specializat pe legislaţia de mediu aplicabilă companiei şi specificului activităţii dvs!