Word Cleanup Day 15 septembrie

World Cleanup Day 2018 – 15 Septembrie, curățăm România de deșeuri!

Cel mai mare eveniment din istorie pentru curățenia într-o singură zi a întregii planete se anunță pe data de 15 septembrie 2018:  World Cleanup Day este ințiativa ce își propune să implice peste 5% din populația planetei în cea mai mare acțiune de voluntariat din istorie.

În contextul în care deșeurile reprezintă una dintre cele mai agravante probleme cu repercusiuni majore asupra mediului înconjurător și a sănătății noastre, nu mai puțin de 150 de țări din întreaga lume, printre care și România, își unesc forțele în cea mai amplă mișcare de voluntariat.

Acțiunea de curățare a planetei va începe din Noua Zeelandă pe data de 15 septembrie, la orele 10:00, va străbate întreg mapamondul  și se va încheia în Hawaii.

 

Așa a început totul...

Totul a început în anul 2008, atunci când Estonia a fost cea care a organizat prima Zi de Curățenie Națională, la inițiativa "Let`s Do It, World!", organizatorii evenimentului "Word Cleanup", eveniment în cadrul căruia a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi.

România face parte încă de la început din rețeaua internațională, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie, dezvoltându-se în ultimii 10 ani, ajungând să numere 150 de țări.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

 

România - la a șasea inițiativă de voluntariat de acest gen

România se află la a șasea inițiativă de curățare a deșeurilor, reușind să strângă până acum nu mai puțin de 18.000 de tone de deșeuri, cu ajutorul a peste 1 400 000 de voluntari, demonstrând încă o dată că inițiativa și mobilizarea este cheia succesului.

În prezent, echipa "Let`s Do It, Romania!" își dorește să-și mărească echipa, tocmai de aceea recrutează voluntari atât pentru echipele din București cât și pentru echipele locale din fiecare județ al României. Toți aceea dintre voi care cred că indeplinesc cerințele pentru domenii precum HR, comunicare, organizare de evenimente, sunt aștepatați să aplice pe siteul oficial letsdoitromania.ro, rubrica "Hai în Echipă!"

 

Cum se va desfășura programul World Cleanup Day?

Programul este etapizat astfel:

  • 1 mai - 30 august - perioada de recrutare a voluntarilor pentru echipa de organizare
  • 15 mai - 31 august - se realizează Harta Deșeurilor utilizând aplicația mobilă World Cleanup
  • 15 mai - 15 iulie - apel la mobilizarea partenerilor - companii, autorități, media
  • 1 iulie - ziua în care se va da startul înscrierilor pentru Ziua de Curățenie Națională și Globală

 

Si TU poți contribui la Harta Deșeurilor pentru aplicația World Cleanup

Identificarea deșeurilor se va face cu ajutorul aplicației de mobil "World Cleanup", aplicație ce poate fi descărcată  gratuit din AppStore sau GooglePlay.

Cum puteti contribui la Harta Deșeurilor? Foarte Simplu. Tot ce aveți de făcut este să vă descărcați aplicația "World Cleanup" și să participați la evenimentele de cartare anunțate pe pagina de Facebook "Let`s Do It, Romania!" sau individual, ori de câte ori descoperiți o zonă cu deșeuri. Toate informațiile despre zonele cu deșeuri vor fi încărcate într-o bază de date, "World Waste Platform", de altfel și prima bază de date realizată la scală internațională. Identificarea zonelor cu deșeuri se va realiza în perioada 15 mai - 31 august.

Vrei să te alături participanților la acest mare eveniment? Nimic ma simplu - tot ce ai de făcut este să te înscrii și să participi în ziua de 15 Septembrie la ceea ce va fi probabil cea mai mare acțiune de curățare a României de deșeuri. 

Echipa GREEN ENVIRO SOLUTIONS va participa ca de obicei la World Cleanup Day. Vino și tu alături de noi pentru a contribui la un mediu mai curat pentru noi toți!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *