consultanta de mediu un must in 2018

Consultanta de mediu in 2018 – mai mult decat o obligatie legala!

Avand in vedere reglementarile legislative din domeniu protectiei mediului tot mai dese si tot mai stufoase, consultanta de mediu a devenit un domeniu de servicii la care din ce in ce mai multe companii apeleaza. Prin externalizarea serviciilor de mediu catre o companie specializata, se asigura atat garantia respectarii legislației de mediu in vigoare cat si gasirea celor mai eficiente variante de aplicare a taxelor aferente.

 

Consultanta de mediu interna vs. externalizata – cat de important este pentru o companie sa lucreze cu specialisti de mediu?

 

Conform legii, orice companie inmatriculata in România trebuie sa ia masuri pentru protectia mediului si sa-si numeasca un responsabil de mediu care sa se ocupe de managementul deseurilor si protectia mediului în cadrul societatii. Amenzile pentru companiile care nu iau masuri de protectia mediului incep de la 10.000 si urca pana la 100.000 de lei.

De ce sa te ocupi de unul singur de aceste probleme sau sa numesti un om in cadrul companiei cand iti poti externaliza serviciile catre o firma specializata pe consultanta de mediu si sa obtii beneficii vizibile?

Problemele legate de mediul inconjurator sunt complexe – detine compania ta resursele necesare sa le abordezi intern? Firmele specializate in consultanta de mediu asta fac: au oameni cu experienta, care detin cunostintele necesare pentru a-si duce treaba la bun sfarsit, intr-un mod eficient, fiind la curent cu toate reglementarile specifice din domeniul protectiei mediului.

 

Ce avantaje va poate aduce consultanta de mediu pentru compania dvs?

Companiile trebuie sa se conformeze cu o legislatie stufoasa, greu de inteles de persoanele care nu au o experienta in domeniu.  In aceasta situatie, apelarea la o firma de consultanta a mediului este cea mai buna decizie prin care poti respecta aceste norme, precum si pentru a defini si implementa propriile initiative de mediu.

Cum ar putea un consultant de mediu sa aduca beneficii companiei tale?

  • Prin conformitate

Respectarea normelor de mediu necesita mult timp si alegeri rationale, iar o greseala poate fi costisitoare si poate da peste cap bugetul oricarei companii, mai ales ca amenzile nu sunt deloc mici. Puteti evita astfel de probleme externalizandu-va serviciile de mediu catre o companie specializata care va prelua toata responsabilitatile de mediu ce va revin. 

Cum se realizeaza acest fapt?

Un consultant de mediu evalueaza activitatile ce tin de conformitatea in raport cu legislatia de mediu  si ajuta la crearea unui plan pentru atingerea si mentinerea conformitatii. Un aspect important este ca acelasi consultant de mediu monitorizeaza reglementarile incat sa ramai la curent cu schimbarile aparute, o sarcina care consuma extrem de mult timp.

  • Prin atingerea obiectivelor de mediu

Consultantii de mediu, de asemenea, ofera suport in atingerea obiectivelor de mediu voluntare, initiative ce devin din ce in ce mai frecvente in randul companiilor, odata ce clientii cauta din ce in ce mai multe branduri care prioritizeaza durabilitatea.

Cum?

Prin solutii ce implica utilizarea unei cantitati mai mari de energie curata, utilizarea crescuta de  materiale reciclate in fabricarea produselor, etc.

In urma definirii unui plan pentru atingerea obiectivelor, consultantul de mediu urmareste progresul acestuia, modul in care sunt gestionate deseurile, modul in care se realizeaza raportarea privind obligatiile de mediu legale, ceea ce te ajuta sa comunici performanta durabila partilor interesate.

  • Prin contributie la sanatate si siguranta

Este normal ca proiectele care genereaza preocupari in legatura cu mediul sa genereze preocupari si in ceea ce priveste sanatatea si siguranta. Colaborarea cu o firma de consultanta de specialitate ajuta la gestionarea responsabila si la minimizarea pericolelor de mediu, inclusiv la locul de munca, pericole referitoare la calitatea aerului din interior, expunerea la substante periculoase cum ar fi azbestul, silicele, formaldehida, vaporii de vopsea si fumul de sudura.

Pe langa faptul ca e cruciala pentru bunastarea angajatilor, imbunatatirea conditiilor de sanatate si siguranta ale locului de munca vor imbunatati si satisfactia si productivitatea angajatilor. Se vor eficientiza astfel procesele si va fi prevenita aparitia problemelor legale.

Green Enviro Solutions va ofera consultanta de mediu specializata. Este foarte important ca firma desemnata drept responsabila de mediu sa se ocupe de organizarea managementului deseurilor, sa ofere solutii pentru reciclarea ambalajelor, intocmirea declaratiilor lunare catre Fondul pentru Mediu, asigurarea raportarilor catre APM, consultanta pentru obtinerea autorizatiilor de mediu, reprezentarea in caz de control de la Garda de Mediu sau a altor organisme de control din domeniu.

 

Cum facem noi asta?

  • analizam specificul activitatii companiei pe care o reprezinti;
  • iti este alocat un inginer de mediu dedicat companiei tale;
  • instruim personalul cu privire la colectarea selectiva si reciclare;
  • intocmim si depunem declaratii si rapoarte de mediu;
  • te informam lunar cu privire la modificarile legislative.

 

Green Enviro Solutions iti pune la dispozitie  o gama larga de servicii de mediu, astfel incat orice societate sa respecte toate obligatiile ce ii revin conform prevederilor legilor de mediu, evitand amenzile considerabile din domeniu.

 

Pune-ti la adapost afacerea ta, evita amenzile si castiga timp pentru ceea ce conteaza cu adevarat – clientii tai!

Contacteaza-ne!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *