Programul RABLA 2018

Program Rabla 2018

Programul Rabla 2018 aduce noutati pentru cei care doresc sa-si achizitioneze masini noi. Anul acesta accentul va fi pus pe reducerea emisiilor de carbon, promovandu-se astfel masinile full electrice.

Pentru cei care se ingrijorau asupra deschiderii sau nu a programului Rabla si in 2018, reprezentantii Agentiei Fondului de Mediu sustin ca a fost suplimentat bugetul pentru 2018 cu 25 de milioane de lei, dorindu-se in acest mod o reducere semnificativa a reducerilor emisiilor de carbon. Cerinta Uniunii Europene este aceea ca orice stat membru sa promoveze si sa incurajeze prin programe specifice pana in 2020-2025, masinile full electrice.

Ce noutati aduce Programul Rabla 2018?

 

Programul Rabla 2018 are drept scop incurajarea achizitionarii de autoturisme noi, mult mai eficiente din punct de vedere energetic, insa cel mai important se doreste sa se reduca semnificativ impactul devastator asupra mediului inconjurator prin incurajarea achizitionarii autovehiculelor electrice.

Prima de casare de pana la 9.200 de lei? 

Noile modificari ale Programului Rabla 2018 aduc dupa sine anumite avantaje. Prima de casare poate fi cumulata cu un Ecobonus in valoare de 1.000 de lei, suma ce poate ajunge chiar si la 2.700 de lei pentru vehiculele hibrid. Acest Ecobonus variaza in functie de emisii, de pana la  maxim 98 g CO2/km, in regim de functionare mixt.

In concluzie, orice cetatean poate primi de la stat un maxim de 9.200 de lei prima de casare: 6.500 de lei prima de casare propriu-zisa si pana la 2.700 de lei Ecobonus in cazul achizitionarii de autovehicule cu propulsie hibrida.

Prima de casare se acorda numai pentru masinile vechi de cel puțin opt ani (adica cele inmatriculate prima oara in Romania inainte de 1 ianuarie 2010). Fiecare cetatean poate sa cumpere mai multe masini noi prin Programul Rabla 2018, insa numai daca preda, pentru casare, un numar echivalent de automobile vechi. Totodata, exista si posibilitatea de a ceda prima de casare unei alte persoane.

In ce consta Programul Rabla 2018?

 

Toti aceeia dintre dvs, propietari de masini uzate, pot beneficia de o prima de casare la achizitionarea unui autoturism nou.  Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa predati spre casare un autovehicul vechi.

Atentie! In cazul in care detineti mai multe autoturisme vechi puteti achizitiona acelasi numar de autoturisme noi. Aceasta situatie este des intalnita in randul agentilor economici care vor sa-si reinnoiasca parcul auto.

Ce se intelege prin autovehicul uzat?

Orice autoturism, autoutilitara sau autospeciala, inmatriculata in Romania ce prezinta toate elementele componente si care in momentul inscrierii in program are o vechime de minim 8 ani de la anul fabricatiei. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va prezentati cu autoturismul vechi la un centru de colectare si casare autorizat.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i indepliniti?

 

1.Obtinerea voucher-ului

In momentul in care va prezentati la un centru de colectare si casare autorizat vi se va emite un certificat de distrugere precum si un voucher electronic in valoare de 6.500 de lei.

2.Radierea autoturismului casat din evidenta circulatiei

Dupa ce se indeplineste cu succes aceasta procedura, proprietarul autoturismului casat va trebui sa radieze autoturismul din evidenta circulatiei publice. Pentru aceasta operatiune aveti nevoie de copii legalizate ale certificatului de inmatriculare.

3.Inscrierea la un dealer sau un producator autorizat

Urmatorul pas in achizitionarea unui autovehicul nou este acela de a va inscrie la un dealer sau producator autorizat in vederea comandarii noului autovehicul. Inscrierea in evidente se face pe baza unui dosar ce trebuie sa contina urmatoarele documente:

 • voucher-ul in original;
 • buletin de identitate, copie si original;
 • certificatul de distrugere al autovehiculului;
 • certificatul de radiere din evidenta circulatiei;
 • in cazul contractelor de leasing va fi nevoie si de o declaratie pe proprie raspundere, prin care va dati acceptul de intrare in proprietate a autovehiculului la finalul perioadei de leasing.

 

Atentie! Pe factura emisa de producator sau dealer trebuie sa fie specificat pretul autovehiculului nou si diferenta aferenta reducerii obtinute in urma voucher-ului rezultat casarii.

 

Sunteti agent economic? Va doriti sa accesati Programul Rabla 2018 simplu si rapid?

Nimic mai simplu!

Contactati-ne!

Green Enviro Solutions vine in intampinarea tuturor necesitatilor dvs si va ofera suport in vedea obtinerii certificatului fiscal de la AFM, cu titlu gratuit. Mentionam faptul ca, in cazul in care se solicita acest certificat fiscal, firma dumneavoastra trebuie sa aiba inregistrate toate declaratiile fiscale in ultimii 5 ani si toate taxele rezultate din acestea platite la zi.

9 Comentarii

 • Silviu

  Prin octombrie – noiembrie 2017 aparuse o stire cum ca in 2018 va putea fi folosit tichetul de la Rabla si pentru biciclete sau trotinete electrice. Exista vreo posibilitate sa apara anul acesta optiune respectiva ?

  • Green Enviro Solutions

   Deocamdata nu exista niciun anunt oficial pe tema aceasta si nu avem cunostinta sa existe o astfel de perspectiva.

 • Tudorel Miu

  Buna ziua. Se poate inscrie prima data la dealer si apoi sa mergi (duci masina) la remat ? Si cam de cand ?.

  • Green Enviro Solutions

   Prima data va inregistrati la un producator validat, apoi mergeti cu masina la un colector autorizat, unde o predati pentru a fi casata, si la final o radiati din circulatie.

 • Ion Miu

  Buna seara,

  Detin un autoturism Opel din 2003 , autoturismul a luat foc (doar motorul este afectat) acesta a fost radiat imediat dupa „incendiu”. Se mai acorda vouher pentru acest autoturism ?

  Multumesc,
  Ion M.

 • Mantu Ion

  Buna Ziua,
  In legatura cu „‘Programul Rabla 2018 ‘” aș dori sa -mi spuneți cand demareaza acest program pe 2018.
  Cand pot sa ma prezint la un centru de colectare si casare autorizat (de exemplu ,SC ROCO MAN AUTO SRL, CUI 16710616) ptr. a mi se emite un certificat de distrugere precum si un voucher electronic in valoare de 6.500 de lei. Mentionez ca am un Matiz in vechime de 12 ani si as dori sa-l schimb cu o dacia Logan.

  • Green Enviro Solutions

   Buna ziua,

   Inca nu a fost facuta publica data de incepere a Programului Rabla 2018, a fost aprobat doar bugetul si conditiile de desfasurare. Promitem sa va tinem la curent atunci cand vom avea informatiile referitoare la data de incepere a programului.

   O zi frumoasa!

 • Bogdan

  Buna ziua,
  In 2018 cand se da startul pentru „Programul Rabla” ?

  • Green Enviro Solutions

   Buna ziua,

   Inca nu a fost facuta publica data de incepere a Programului Rabla 2018, a fost aprobat doar bugetul si conditiile de desfasurare. Promitem sa va tinem la curent atunci cand vom avea informatiile referitoare la data de incepere a programului.

   O zi frumoasa!

 • Scrie un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *