Cum sa alegi cadoul potrivit de sarbatori

Cum sa alegi cadoul potrivit de sarbatori?

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi si probabil multi dintre dvs inca nu ati gasit inca cadoul potrivit pentru cei dragi. Desi suntem o companie serioasa care ne ocupam strict cu consultanta de mediu, indraznim sa facem cateva recomandari…tocmai din postura de consultanti de mediu. Vedeti voi in continuare de ce spunem asta…

Cele mai recente studii arata ca mai mult de 60% din totalul veniturilor din ultima luna a anului este destinata pentru cumpararea cadourilor de sarbatori. E mult, e putin? Depinde, de la buzunar la buzunar. Altundeva vrem sa ajungem…

Cele mai frecvente cadouri sunt haine, jucarii si electronice. De partea cealalta, doar 27% sunt cei care ofera drept cadou o experienta. Printre acestea regasim bilete la concert, o iesire la restaurant sau vacante.

Ce putem concluziona? Tindem sa oferim cadouri materiale. Cu toate acestea, s-a demonstrat ca oferirea de experiente drept cadou sunt mult mai apreciate in randul celor dragi, intrucat acestea nu se uita. In plus, adaugam noi din postura de consultanti de mediu, oferirea de experiente drept cadou prezinta marele avantaj ca nu are un impact negativ asupra mediului inconjurator, ca in cazul cadourilor materiale.

Cum explica cercetatorii avantajul experientelor comparativ cu cadourile materiale?

In ce a constat studiul? Participantii au primit o suma de bani pentru a cumpara un cadou unui prieten. Unii au cumparat obiecte materiale, altii „experiente”. Cei care au primit „experiente” (bilete la film, abonamente la cursuri de dans, etc.) au declarat ca sunt mai apropiati de persoana de la care au primit cadoul fata de cei care au primit cadouri materiale.

Explicatia?

Cadourile ce ofera experiente provoaca o emotie mai mare decat cele materiale iar gradul in care simtim intensitatea emotiei determina apropierea fata de persoana de la care am primit cadoul.

Cadourile si impactul asupra mediului inconjurator

Cadourile imbunatatesc relatiile sociale iar unul dintre motivele pentru care oferim cadouri, indiferent de ocazie, este acela de a ne simti mai apropiati  de persoanele carora le oferim.

Totusi, cadourile ce ofera experiente, pe langa imbunatatirea relatiilor sociale au si un impact scazut asupra mediului inconjurator. Asa cum bine se stie, cu ocazia sarbatorilor se cheltuie sume importante pe cadouri dar mai mult de jumatate din aceste cadouri sunt considerate inutile; cu toate acestea numarul celor care returneaza un cadou este inca scazut. Inevitabil, toate aceste cadouri ajung sa genereze sau se transforma ele insele in deseuri.

Recomandarea unor consultanti de mediu in materie de cadouri de Sarbatori?

Daca va doriti sa oferiti celor dragi cadori de sarbatori optati pentru experiente, inedite sau previzibile – s-a demonstrat fapul ca aceasta va apropie mai mult de persoana caruia ii oferiti un cadou. In plus, reduceti impactul nociv asupra mediului inconjurator prin diminuarea deseurilor generate.

Daca inca nu aveti idei, noi va furnizam doar cateva pe care le puteti adapta in functie de personalitatea persoanei caruia ii faceti cadoul. De la bilete la teatru, la film, la concerte, o cina la un restaurant pana la experinte culinare gatite chiar de voi. Lista poate continua…iar ideile sunt nelimitate!

 

Oferiti experiente! Protejati mediul inconjurator!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *