Raportari Agentia pentru Protectia Mediului

Obligatia de a tine evidenta deseurilor generate

 Conform legislatiei in vigoare din Romania, toate companiile publice sau private au obligatia de a tine evidenta deseurilor generate si de a depune raportul anual la Agentiile de mediu pe format fizic, de hartie.

In functie de activitatea desfasurata si de conditiile mentionate in actele de reglementare, operatorii economici sunt obligati sa pregateasca o serie de raportari lunare, semestriale sau anuale la Agentia pentru Protectia Mediului din raza careia isi desfasoara activitatea.

Contactati-ne la telefon 0785.285.717 !

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) se afla in subordinea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si are atributii privind implementarea legislatiei si politicilor de mediu la nivel national si local precum si de raportare catre Agentia Europeana de Mediu.

In vederea facilitarii raportarilor care Agentia Europeana de Mediu, ANPM a dezvoltat o platforma “eform” (formularul online de inregistrare - Sistemul Integrat de Mediuwww.raportare.anpm.ro).

Inregistrarea trebuie realizata individual pentru fiecare punct de lucru/amplasament/locatie a unui operator economic sau pentru persoane fizice dupa caz.


De asemenea, pentru orice activitate care are nevoie de acte de reglementare emise de catre Agentiile de mediu inainte de a fi depuse documentatiile specifice trebuie sa fie inregistrate in Sistemul Integrat de Mediu (eform SIM).

Dupa inregistrarea in SIM, se acceseaza sectiunea pentru care se doreste a fi facuta raportarea pe site-ul ANPM. In functie perioada de raportare, Agentiile de mediu informeaza operatorii economici cand se deschide sesiunea de raportare a datelor inregistrate pe format de hartie la APM.

Nerespectarea obligatiilor de raportare ANPM, conform termenelor inscrise in lege, duce la aplicarea unor sactiuni de pana la 1000 lei pentru persoanele fizice si de pana la 20 000 lei pentru persoanele juridice.


Raportare deseuri generate

Raportarea deseurilor, conform autorizatiei de mediu

AFLA MAI MULTE

Raportare deseuri in SIM

Raportare in Sistemul Integrat de Mediu a deseurilor

AFLA MAI MULTE

Raportare uleiuri uzate

Raportare uleiuri uzate sintetice, minerale, semisintetice

AFLA MAI MULTE

Raportare DEEE-uri la APM

Raportarea deseurilor electrice si electronice

AFLA MAI MULTE


Raportare acumulatori uzati

Raportarea anuala a acumulatorilor uzati colectati

AFLA MAI MULTE

Raportare anvelope uzate

Raportari cu privire la gestionarea anvelopelor uzate

AFLA MAI MULTE

Monitorizare factori de mediu

Raportari monitorizarea factorilor de mediu

AFLA MAI MULTE

Raportare cantitati ambalaje

Raportare anuala a cantitatilor de ambalaje

AFLA MAI MULTE